PrintButton

Οι Τούρκοι βγάζουν τον «Πορθητή» στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις

on .

Τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιχειρεί να δημιουργήσει η Αγκυρα επιδιώκοντας να εξάγει την οικονομική κρίση που πιέζει όλο και περισσότερο την τουρκική κυβέρνηση. Υπό το βάρος της τρομερής δυσκολίας που προκαλούν τα εσωτερικά προβλήματα στον Ταγίπ Ερντογάν, το επόμενο μεγάλο μέτωπο που θα ανοίξει είναι στη… θάλασσα και στην περιοχή όπου θα γίνουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες. Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο το ψευδοκράτος. «Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους», ανέφερε.
PrintButton

ΤτΕ: Στα 2 δισ. οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων Δημοσίου στο 8μηνο

on .

Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2.616 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.499 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα ήταν 1,891 δισ. ευρώ έναντι 3,361 δισ. ευρώ στο πρώτο οκτάμηνο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 30.794 εκατ. ευρώ, από 29.040 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2.023 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 1.214 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 33.827 εκατ. ευρώ, από 32.810 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017.
PrintButton

Βίτσας για Μόρια: Οριακή η κατάσταση, εξαρτόμαστε από τις προσφυγικές ροές

on .

«Οι μεταναστευτικές ροές τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σχέση με αυτούς του 2017, ήταν περίπου διπλάσιες. Αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. Στη Μόρια, έφυγαν περίπου 3.500 άνθρωποι κι ήρθαν από την απέναντι ακτή 5.500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» υπογράμμισε ότι «βεβαίως, εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούριες θέσεις στην ενδοχώρα, όπως και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά και πάλι εξαρτόμαστε από τις ροές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες μέρες από τη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα κι ήρθαν 200. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» πρόσθεσε.
PrintButton

«Aγκάθι» 35 εκ. για την EBOΛ

on .

Mια «μπερδεμένη» υπόθεση, η οποία ξεκινά 3 δεκαετίες «πίσω» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την EBOΛ, σε μια εποχή που η γαλακτοβιομηχανία καταφέρνει να αντέξει στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης και του κλάδου και να χαράξει μια νέα, ανοδική πορεία. Tι ακριβώς γίνεται; Tο μακρινό 1986, όταν είχε συμβεί το τρομερό πυρηνικό ατύχημα στο Tσέρνομπιλ, δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ως ενίσχυση στον αγροτικό κόσμο, υπό την μορφή δανείων (σε χρόνια που η απορρόφηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων γινόταν «μετ' εμποδίων») για να καλύψουν τις ζημιές τους. Συγκεκριμένα, 35 εκατ. ευρώ, στους ντόπιους αγρότες-κτηνοτρόφους, στην Mαγνησία και 465 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη την χώρα. Tην τελευταία 2ετία, όμως και με καθυστέρηση 25-30 ολόκληρων ετών, ζητείται η πλήρης ανάκτηση των ποσών που αντιστοιχούν στα «στοιχειωμένα» δάνεια της άλλοτε Aγροτικής Tράπεζας, με αποφάσεις της E.E., σε ένα «σίριαλ» με πολλά «επεισόδια» και πολλές κόντρες με το υπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης.
PrintButton

Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης

on .

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης,καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρω Προγράμματος. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018.
PrintButton

Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη, Τόσκα για το έγκλημα στο Μάτι

on .

Στη Βουλή διαβιβάστηκε αμελητί χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, την οποία κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η Βαρβάρα Φύτρου, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Στη μήνυσή της, η κυρία Φύτρου στρέφεται επίσης κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Καταλογίζει παράλληλα ευθύνες στους Σωτήρη Ταρζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή. «Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα, ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», δηλώνει ο συνήγορος.
PrintButton

Υποχρεωτική καθίσταται η κλαδική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων-Απόφαση ΑΣΕ

on .

Την απόφαση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε πανελλαδική εμβέλεια έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) που συνεδρίασε στο υπουργείο Εργασίας. Η κλαδική σύμβαση αφορά περίπου 120.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία όλης της χώρας. Εκτιμάται όμως ότι εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 70.000 εργαζόμενους, γεγονός που σημαίνει ότι αυξήσεις σε μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας με βάση τα όσα προβλέπονται στην κλαδική σύμβαση θα δουν περίπου 50.000.
PrintButton

Ντόπιοι και πρόσφυγες μαζί για τη Λέσβο

on .

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το χωριό Μόρια στο νησί της Λέσβου έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Εικόνες ντροπής από το προσφυγικό κέντρο έχουν κάνει το γύρo του διαδικτύου και των ΜΜΕ. Σήμερα ζουν 8.000 άνθρωποι σε έναν καταυλισμό που προβλέπεται για 2.500. Τα φαινόμενα βίας είναι συχνά. Μέχρι και παιδιά κάτω των δέκα ετών έχουν κάνει απόπειρες αυτοκτονίας. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα κάνουν λόγο γιο το «χειρότερο προσφυγικό κέντρο του κόσμου». Ωστόσο η κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο προσφυγικό κέντρο αλλά και τους ανθρώπους έξω από αυτό. Ο τουρισμός έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με τις χρυσές εποχές της Λέσβου. Πολλές μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν και αυξήθηκε η μικροεγκληματικότητα. Οι ντόπιοι αισθάνονται ότι πολιτεία και ΕΕ τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού..
PrintButton

Χαμός στην Ευρωβουλή με Τσίπρα και ευρωβουλευτές – Εκνευρισμός και επίθεση στη ΝΔ

on .

Εκνευρισμένος και με λυμένο το ζωνάρι για καυγά, πήγε στην Ευρωβουλή ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, μετά την ομιλία του, δέχθηκε πυρά κυρίως από ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος. Ο πρωθυπουργός ανταπάντησε στις κατηγορίες που του απηύθυναν οι ευρωβουλευτές αλλά ήταν φανερή η πρόθεσή του να στοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία, μέλος του Λαϊκού Κόμματος. Η κατάσταση στην Ευρωβουλή περιγράφεται ως εκρηκτική και από τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα φάνηκε ο εκνευρισμός του.
PrintButton

Σεισμός Πάρνηθας: 19 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή

on .

7 Σεπτεμβρίου 1999. Πριν από 19 χρόνια και ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει την Αθήνα και αφήνει πίσω του 143 νεκρούς, περισσότερους από 700 τραυματίες και ζημιές σε 70.000 κτίρια. Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999 είναι ο φονικότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών και η φυσική καταστροφή με το μεγαλύτερο κόστος σε υλικές ζημιές που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα (πάνω από 3 δις δολάρια). Ο σεισμός, αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρός και με συνολική διάρκειά μόλις 15 δευτερόλεπτα, προκάλεσε πολλές καταστροφές εξαιτίας της εγγύτητάς του στην Αθήνα με επίκεντρο 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, ανάμεσα στις Αχαρνές και τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, καθώς και του μικρού εστιακού βάθους, από 9 μέχρι 14 χιλιόμετρα. Στην επιφάνεια του εδάφους υπήρξαν ελάχιστες ρηγματώσεις και ήταν δύσκολο να βρεθεί η προέλευση του σεισμού. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Γενικού Αστεροσκοποίου Αθηνών ανακοίνωσε αρχικά πως ο σεισμός προκλήθηκε από ρήγμα μήκους 15 χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή μεταξύ Πεντέλης και Πάρνηθας. Με βάση τη μελέτη δορυφορικών δεδομένων που εξετάζουν την παραμόρφωση καθ’ ύψος του εδάφους που επιβεβαιώθηκε αργότερα από σεισμολογική μελέτη, και έγινε το 2008 αποδεκτή και από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο βρέθηκε ότι έγιναν δύο σεισμοί, μεγέθους 5,8 και 5,5 ρίχτερ, σε διαφορετικά ρήγματα και με διαφορά 3,5 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο. Ο αριθμός των θυμάτων που κατατάσσει τον σεισμό ως τον πιο θανατηφόρο που έλαβε χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια. Με βάση αυτοψία σε 111 από τα θύματα του σεισμού, 36 άνθρωποι πέθαναν από τραύματα, 38 άνθρωποι έφεραν τραύματα από τα οποία κινδύνευε η ζωή τους ενώ 31 πέθαναν από ασφυξία. Οι περισσότεροι από τους θανάτους (102/111) οφείλονται σε καταρρεύσεις κτιρίων, τρία από αυτά εργοστάσια. Από τους υπόλοιπους, έξι έχασαν τη ζωή τους λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου, δύο από τραύματα όταν πήδηξαν από το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν και ένας όταν χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο. Υπολογίστηκε ότι τουλάχιστον άλλοι 85 σώθηκαν μέσα από τα συντρίμια, 2.000 τραυματίστηκαν και 50.000 έμειναν άστεγοι. Οι καταυλισμοί που δημιουργήθηκαν για την προσωρινή στέγαση των αστέγων εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται 10 χρόνια μετά.
PrintButton

Με αφίσες και πανό κατά του Τσίπρα γέμισε η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

on .

Λίγα 24ωρα πριν ανέβει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξαγγείλει μέτρα για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και φοροελαφρύνσεις, οι Θεσσαλονίκεις ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό. Η Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης γέμισε με αφίσες και πανό ενόψει της άφιξης Τσίπρα. Στην πράσινη γέφυρα στο Επταπύργιο και στη Βούλγαρη, κρέμασαν δυο μεγάλα πανό για την διαμαρτυρία στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που αναγράφουν «Η Μακεδονία δεν πωλείται. Υποδοχή του προδότη, Βελλίδειο 8/9» ενώ σε άλλα σημεία της πόλης, γράφτηκε με κόκκινο χρώμα «Τσίπρα είσαι ανεπιθύμητος στη Μακεδονία».

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

 • Τζωρτζ 6,
 • Πλατεία Κάνιγγος
 • 106 77
 • Αθήνα
Essential SSL

Επικοινωνία

 • Γραμματεία: 210-3817700 & 210-3817716 (επιλογή 1)
  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Συνδρομές: 210-3817700 & 210-3817716 (επιλογή 2)
  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Δημοσιεύσεις: 210-3817700 & 210-3817716 (επιλογή 3)
  E-mail 1: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | E-mail 2: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • FAX : +30 210 3817331 | FAX Σύνταξης: +30 210 3817281

Φόρμα Επικοινωνίας